بهترین روانشناس حال حاضر ایران (ویژگی‌های منحصر به فرد)

ساخت وبلاگ

بسیاری از ما به دنبال داشتن یک زندگی عالی مطابق  با ایده‌آل‌های خود هستیم و مواردی چون شادی، آرامش، خوشبختی، موفقیت و سلامتی از جمله دستاوردهایی است که بسیاری از افراد با اکتساب آن‌ها دچار احساس لذت از زندگی می‌شوند. علم روانشناسی یکی از موثرترین ابزارها برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی علم روانشناسی و ویژگی‌های یک روانشناس خوب بپردازیم.

فهرست مطالب

  • روانشناسی چیست؟

    روانشناسی علم مطالعه بر رفتار و ذهن انسان‌ها است. مواردی مانند زبان بدن، مهارت‌های ارتباطی، اعتماد به نفس و ابراز وجود از موارد اساسی در دنیای روانشناسی است که در بهبود شرایط افراد نقش اساسی دارند. زبان بدن نیز از جمله موضوعات قابل اهمیت در علم روانشناسی است که در واقع به کمک آن می‌توان متوجه شد که در ذهن افراد چه چیزهایی می‌گذرد.

    در واقع روانشناسی یک رشته گسترده است که شامل مطالعه بر اندیشه، رفتار، شخصیت و احساسات افراد است. این رشته تاثیرگذار دارای حوزه‌هایی چون روانشناسی غیرطبیعی، زیستی، بالینی، شناختی، قیاسی، رشدی، جنایی، شخصیتی، صنعتی-سازمانی و اجتماعی است.

    روانشناس کیست؟

     روانشناس شخصی است که فرآیندهای ذهنی و رفتاری انسان را بررسی، مشاهده و تفسیر می‌کند و چگونگی ارتباط یک فرد با سایر افراد و محیط را ارزیابی می‌کند. در واقع روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی و انگیزه انسان‌ها را به طور حرفه‌ای بررسی می‌کند. روانشناس از طرفی رابطه بین عملکرد مغز و رفتار را ارزیابی می‌کند و از طرف دیگر به ارتباط بین فرد با محیط اطرافش می‌پردازد و به کنترل مشکلات افراد کمک می‌کند.

    good-therapist

    ۸ ویژگی یک روانشناس خوب

    همه روانشناسان شبیه به هم نیستند؛ بلکه دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. یک روانشناس خوب باید ارتباط دوستانه با بیماران خود داشته باشد. در واقع انتخاب روانشناس خوب به ما کمک می‌کند تا طعم یک مشاوره و درمان لذت بخش را تجربه کنیم؛ پس بسیار مهم است که پیش از مراجعه به یک روانشناس درباره آن به تحقیق بپردازیم. این که چگونه می‌توانیم یک روانشناس با تجربه و خوب پیدا کنیم، یکی از دغدغه‌های رایج بسیاری از افراد است.  انتخاب یک روانشناس خوب تاثیر زیادی بر زندگی فرد بیمار دارد و به او کمک می‌کند تا بر آسیب‌های روحی خود غلبه کند و آن‌ها را به سمت روابط بهتری راهنمایی کند. در ادامه به بیان ۸ ویژگی یک روانشناس خوب می‌پردازیم.

    ۱. روانشناس خوب، سعی نمیکند دوست شما باشد

    اگر روانشناس مانند یک دوست با شما برخورد کرد، پس احتمالاً نیازی به مراجعه به این روانشناس ندارید. چرا که هر فرد دوستانی دارد که می‌توانند به او کمک کنند و با آن‌ها روابط مختلفی دارد. برای مثال، یک فرد با دوستان خود وارد تجارت می‌شود، از آن‌ها پول قرض می‌کند و با آن‌ها روابط صمیمی دارد. اما یک روانشناس تنها نقش درمانگر شما را دارد و وظیفه او بهبود حال روحی شماست. در واقع رابطه بیمار و روانشناس یک رابطه دوستانه نیست. یک روانشناس خوب باید بر جلسات مشاوره شما متمرکز باشد و به دنبال برقراری روابط دوستانه نباشد.

    ۲. روانشناس خوب، از آخرین روش‌های درمانی مطلع است

    روانشناسی یک حوزه بالینی است که براساس سال‌ها تحقیق و مطالعه به دست آمده است و در واقع رویکردها و تکنیک‌های این حوزه با انجام مطالعات و تحقیقات، به روز می‌شوند. یک روانشناس خوب باید در راس آخرین مطالعات تخصصی قرار گیرد و از تمامی تکنیک‌ها و ورش‌های درمانی مطلع باشد. روش درمانی خوب توسط روانشناس شامل نگهداری سوابق دقیق بیمار و انجام فرضیه‌ها و آزمایشات مختلف بر روی بیمار است تا نوع اختلال یا بیماری او به درستی تشخیص داده شود. یک درمانگر خوب باید به بروزرسانی دانش خود اهمیت می‌دهد و در صورت نیاز اشتباهات درمانی خود را می‌پذیرد و آن‌ها را اصلاح ‌کند.

    ۳. روانشناس خوب، هرگز بیمار خود را قضاوت نمی‌کند

    یک روانشناس خوب هرگز بیمار خود را قضاوت نمی‌کند؛ در واقع درمانگر خوب یک مربی رانندگی نیست، بلکه یک راننده است. در اکثر مواقع افراد برای فرار از قضاوت‌های مردم به روانشناس مراجعه می‌کنند؛ پس یک روانشناس خوب نباید بیمار خود را قضاوت کند، چرا که موجب دلخوری بیمار خود می‌شود. جلسات درمانی باید شفابخش باشد و شامل درک، توجه، همدلی و تشویق درمانگر باشد.

    ۴. روانشناس خوب، به بیمار خود بازخورد عاطفی و عملی می‌دهد

    یک روانشناس خوب باید برای به تمامی صحبت‌های بیمارش اهمیت دهد و با ارائه بازخوردهای عاطفی از طریق حالت چهره و بیان برخی جملات تسکین دهنده، با بیمار خود همدردی کند. در واقع روانشناس خوب باید خود را به جای بیمارش بگذارد، این کار بیمار را آگاه می‌کند که درمانگرش به او توجه می‌کند.

    best-psychologist

    ۵. روانشناس خوب، یک شنونده فعال است

    یک روانشناس خوب به صحبت‌های بیمار خود به گونه‌ای گوش می‌دهد که در جلسات بعدی مشاوره، یک پیش زمینه کامل از شرایط بیمار دارد. البته که گوش دادن به تنهایی برای یک روانشناس کافی نیست. یک روانشناس خوب باید یک شنونده فعال باشد؛ یعنی

    با بیان سوالاتی، علاقه خود را به موضوع بحث نشان دهد. یک درمانگر نباید تنها به گفته‌های بیمار خود گوش دهد؛ بلکه باید به طور همزمان به دنبال چراهایی در صحبت‌های بیمار باشد. روانشناسان نباید در طی جلسات مشاوره، تجربیات عاطفی خود را به بیمار ارائه دهند؛ بلکه باید به طور کامل به مشکلات بیمار بپردازند.

    ۶. روانشناس خوب، باید با بیمار خود ارتباط موثر برقرار کند

    طرف دیگر شنونده فعال بودن، داشتن یک ارتباط موثر است. همانطور که یک روانشناس خوب باید به صحبت‌های بیمار خود به طور فعالانه گوش دهد، باید بتواند پیشنهادات خود را به طور مختصر و واضح به بیمارش بیان کند. یک روانشناس خوب باید با برقرای یک ارتباط موثر با بیمار باید شرایط روحی و جسمی او را تجزیه و تحلیل کند و در نهایت به مراجع خود توضیح دهد که چه عواملی در بروز اختلال در او نقش داشته است. همچنین یک درمانگر خوب باید در هنگام ارائه افکار و راهنمایی‌های خود، تیپ شخصیتی و روند درمان بیمار را نیز در نظر گیرد.

    ۷. روانشناس خوب، باید جلسات مشاوره را به درستی مدیریت کند

    یک روانشناس خوب باید موضوع و محتوای جلسات مشاوره را به درستی مدیریت کند تا مطمئن شود که پس از اتمام چند جلسه محدود، بیمار به اهداف درمان خود نزدیک شده است. همچنین درمانگر خوب باید به طور منظم روند پیشرفت بیمار را بررسی کند تا مطمئن شود که بیمار در روند درمان خود احساس خوبی دارد.

    ۸. روانشناس خوب، باید برای اتمام جلسات مشاوره بیمار خود یک برنامه دقیق تهیه کند

    درمان بیمار توسط روانشناس به معنای ارائه راه حل برای مشکلات نیست، بلکه به معنی آموزش حل مشکلات به بیمار است.یک روانشناس خوب هرگز نمی‌خواهد بیمار خود را برای همیشه ملاقات کند. اگر فردی برای درمان یک اختلال خاص، به مدت طولانی

    به یک روانشناس مراجعه کند و تغییری در روند درمان خود نبیند، پس به این معناست که روند درمان او موثر نبوده و روانشناس مورد نظر درمانگر خوبی نمی‌باشد.

     

    سوالات متداول

    روانشناسی چیست؟

    در واقع روانشناسی یک رشته گسترده است که شامل مطالعه بر اندیشه، رفتار، شخصیت و احساسات افراد است. این رشته تاثیرگذار دارای حوزه‌هایی چون روانشناسی غیرطبیعی، زیستی، بالینی، شناختی، قیاسی، رشدی، جنایی، شخصیتی، صنعتی-سازمانی و اجتماعی است.

    روانشناس کیست؟

    روانشناس شخصی است که فرآیندهای ذهنی و رفتاری انسان را بررسی، مشاهده و تفسیر می‌کند و چگونگی ارتباط یک فرد با سایر افراد و محیط را ارزیابی می‌کند. در واقع روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی و انگیزه انسان‌ها را به طور حرفه‌ای بررسی می‌کند.

    آیا یک روانشناس خوب باید دائما در جریان اطلاعات به روز رشته خود قرار گیرد؟

    بله، روانشناسی یک حوزه بالینی است که براساس سال‌ها تحقیق و مطالعه به دست آمده است و در واقع رویکردها و تکنیک‌های این حوزه با انجام مطالعات و تحقیقات، به روز می‌شوند. یک روانشناس خوب باید در راس آخرین مطالعات تخصصی قرار گیرد و از تمامی تکنیک‌ها و ورش‌های درمانی مطلع باشد.

    یک روانشناس خوب، چگونه به حرف‌های بیمار خود گوش می‌دهد؟

    یک روانشناس خوب به صحبت‌های بیمار خود به گونه‌ای گوش می‌دهد که در جلسات بعدی مشاوره، یک پیش زمینه کامل از شرایط بیمار دارد. البته که گوش دادن به تنهایی برای یک روانشناس کافی نیست. یک روانشناس خوب باید یک شنونده فعال باشد؛ یعنی با بیان سوالاتی، علاقه خود را به موضوع بحث نشان دهد.

    سایتی برای کسب در آمد...
    ما را در سایت سایتی برای کسب در آمد دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : دانلودی nanaz بازدید : 265 تاريخ : يکشنبه 1 خرداد 1401 ساعت: 13:11