تست اضطراب بک | به همراه آزمون و پرشسنامه

ساخت وبلاگ

امروزه با توجه به تغییر شیوه زندگی انسان‌ها در سراسر جهان و با توجه به شرایط کاری که افراد دارند، داشتن استرس و اضطراب یک موضوع کاملا طبیعی است. همه ما ممکن است برخی حالت روحی و روانی را تجربه کرده باشیم که گذر از آن‌ها علاوه بر اینکه به مدت زمان زیادی نیاز دارد، می‌تواند عرصه را به فرد و اطرافیانش تنگ کند.
یکی از روش‌هایی که می‌توان شدت استرس را در افراد مشخص کرد، تست اضطراب بک است. این تست یکی از معروف‌ترین تست‌ها در علم روانشناسی است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با تست اضطراب بک و نحوه انجام آن بیشتر آشنا شوید.

تست اضطراب بک آنلاین | کلیک کنید

تست اضطراب بک چیست؟

زندگی هر انسانی قطعا همیشه نمی‌تواند روی روال باشد در برخی مواقع اتفاقات بسیار ناگواری رخ می‌دهد که می‌تواند باعث بی ثباتی شخصیت فرد و ناپایداری اخلاق آن شود. در این زمان بدن احساسات و عواطف خود را بروز می‌دهد و در نهایت بیشتر به صورت استرس و اضطراب احساسات را نمایان می‌کند.

 شدت این میزان استرس و اضطراب می‌تواند با توجه به شخصیت فرد و حادثه‌ای که اتفاق افتاده است متفاوت باشد. این استرس و اضطراب در صورتی که درمان نشود و برای مدت زمان طولانی با روح و روان فرد عجین شود، درمان آن سخت‌تر خواهد شد. 

اما آیا شما به دنبال درمان این عارضه هستید؟ کدام راه و روش‌ها در رابطه با این موضوع می‌تواند درست عمل کند؟ این بیماری از آن دسته بیماری‌هایی است که می‌تواند تنها با تغییر هورمونی بسیار ساده خود را نشان دهد. از این رو علل بسیار زیادی وجود دارد که می‌توانند موجب بروز استرس در افراد شود. استرس یک اختلال روانی بوده که می‌تواند مکان‌های مختلف با توجه به شرایط خود را بروز دهد. بیشتر روانشناسان و مشاوران برای کمک به درمان این عارضه از تست‌های پزشکی استفاده می‌کنند. تست اضطراب بک یکی از این تست‌ها است. این تست یکی از معتبرترین و بهترین ابزارها برای شناسایی استرس در فرد است. این تست در سال ۱۹۸۸ توسط یک پزشک به نام بک اختراع شد و تا به امروزه هم به بهترین شکل ممکن برای درمان بیماری‌ها از آن استفاده می‌کنند.
در ابتدا باید انواع اضطراب و علل استرس و اضطراب را پیدا کنید. این عارضه هم همانند دیگر عارضه‌های روحی و جسمی می‌تواند دارای انواع مختلفی باشد:

  1. فوبیا: این نوع ترس و استرس مربوط به ترس‌های خاصی است. افرادی که نسبت به یک شی یا مکانی فوبیا دارند در صورتی که در موقعیت آن قرار بگیرند ممکن است از نظر فرد دیگری این شرایط بسیار خنده‌دار باشد اما فرد به شدت از آن می‌ترسد به طوری که دیده شده از شدت ترس توانایی راه رفتن ندارد. فوبیا ارتفاع، فوبیا مار و سوسک، فوبیا فضای بسته و… از انواع رایج فوبیا است که به سن و جنسیت خاصی مربوط نمی‌شود. یکی از رایج‌ترین روش‌هایی که روانشناسان از آن استفاده می‌کنند، قرار دادن فرد در محیط‌هایی است که نسبت به آن حساس است و فوبیا دارد.  
  2. اختلال وحشت زدگی: در این نوع اختلال فرد دچار وحشت زدگی، تپش قلب، تنفس نامنظم و… می‌شود. این عارضه شاید در موقعیت‌هایی ایجاد شود که هیچگونه تنشی نداشته باشد اما فرد دچار تنش قلب می‌شود. در این زمان است که میزان استرس و اضطراب فرد بسیار بالا خواهد رفت، این افراد بهتر است در زمان بروز چنین اختلالی تنها نباشند و حتما برای کنترل علائم آن همراه داشته باشند. درمان این عارضه به کمک مشاوران و روانشناسان امکان‌پذیر است. 
  3. اختلال اضطراب اجتماعی: این نوع اختلال برای هر شخصی ممکن است ایجاد شود. فرد می‌ترسد و توانایی رفتن به محیط‌های شلوغ، اجتماعات و… را ندارد. اگر در این محیط‌ها قرار بگیرد، شرایط برایش بسیار سخت خواهد شد و دچار استرس و اضطراب می‌‌شود. اگر علائم این اختلال افزایش پیدا کند، فرد دچار حملات عصبی، تنگی نفس، کاهش تکلم و… خواهد شد. این افراد در برقراری روابط دوستانه بسیار ضعیف هستند و نمی‌توانند به راحتی با هر کسی اخت بگیرند. 

مراحل تست اضطراب بک

همانطور که در مطالب بالاتر عنوان کردیم این تست را آبرون بک به همراه همکاران خود تولید کرد. تست Beck Anxiety Inventory به طور کامل می‌تواند میزان استرس و اضطراب فرد را مشخص کند. این پرسشنامه را طوری طراحی کرده‌اند که هم بزرگسالان و هم نوجوانان بتوانند به راحتی پاسخگوی سوالات باشند. این تست علاوه بر اینکه از معروف‌ترین تست‌ها بوده اعتبار بسیار بالایی هم دارد.
این تست شامل ۲۱ سوال تست است که فرد می‌تواند با توجه به شناخت خود و علم و دانشی که دارد به آن‌ها پاسخ دهد. این ۲۱ سوال در رابطه با موضوعات مختلفی است، ازجمله این موضوعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. احساس گرما
  2. لرزش پاها 
  3. طپش قلب
  4. ترس از اتفاقات ناخوشایند 
  5. بی حسی و کرختی 
  6. عصبی بودن 
  7. وحشت زدگی
  8. لرزش دست‌ها 
  9. گیجی و حواس پرتی
  10. متزلزل بودن 
  11. ترس از از دست دادن کنترل 
  12. تنفس سخت 
  13. احساس ضعف 
  14. لرزش دست‌ها 
  15. گرفتگی عضلات 
  16. ترس از مرگ و نیستی 
  17. غش و ضعف 
  18. ترسیده بودن 
  19. داشتن سوهاضمه
  20. سرخی و برافروختگی 
  21. عرق کردن 

پاسخ به هرکدام از این سوالات امتیاز خاص خود را دارد، در نهایت این امتیازات را یکدیگر جمع می‌زنند و جمع امتیازات باید در بازه اعداد ۰ تا ۶۳ قرار بگیرد. با توجه به این بازه زمانی میزان استرس و اضطراب فرد مشخص خواهد شد. 

  • کمترین میزان استرس: بین ۰ تا ۷
  • استرس خفیف: بین ۸ تا ۱۵ 
  • استرس متوسط: بین ۱۶ تا ۲۵
  • استرس شدید: بین ۲۶ تا ۶۳

سخن پایانی  

استرس و اضطراب اگر در مراحل اولیه باشد به هیچ عنوان نمی‌تواند باعث بروز و مشکلاتی برای فرد شود. مشاورین و روانشناسان توانایی آن را که با استفاده از تکنیک‌های مختلف این عارضه را درمان کنند. مشاوران سعی می‌کنند ابتدا از طریق گفتمان مشکل را حل کنند. اگر این مورد هم کارساز نبود روانشناس و مشاور می‌توانند از تست‌های مربوط به این بیماری استفاده کنند. کمک گرفتن از یک پزشک می‌تواند در بهبود حال فرد بیمار بسیاری تاثیرگذار باشد. 

سایتی برای کسب در آمد...
ما را در سایت سایتی برای کسب در آمد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی nanaz بازدید : 176 تاريخ : شنبه 16 بهمن 1400 ساعت: 18:18