درمان پرخاشگری مرغ مینا | چطور جلوی نوک زدن مرغ مینا رو بگیریم؟

ساخت وبلاگ

دلایل پرخاشگری مرغ'>مرغ مینا'>مینا و نحوه برخورد با آن

آواز خواندن و توانایی سخنگویی برخی از پرندگان زینتی سبب شده تا پرورش آنها محبوبیت زیادی داشته باشد. یکی از معضلات پرورش این پرندگان، نوک زدن آنها می باشد، در این مقاله از جوجه کشی دات کام به بررسی درمان پرخاشگری و جلوگیری از نوک زدن مرغ مینا پرداخته شده است.

منقار مرغ مینا برای شکستن دانه ها و نوک زدن به چوب درختان طراحی شده و به راحتی صدمات جبران ناپذیری به انسان وارد می کند. این صدمات ممکن است به حدی آزار دهنده باشد که سرپرست پرنده به فکر رها سازی یا واگذاری او بیافتد. برای جلوگیری از خطرات نوک زدن مرغ مینا به مطالعه این مقاله بپردازید.

جلوگیری از نوک زدن مرغ مینا و علل پرخاشگری

قبل از هر چیزی لازم است تا علل پرخاشگری و نوک زدن مرغ مینا را مشخص کنید، در این قسمت از مقاله به بررسی اصلی ترین دلایل بروز رفتارهای خشونت آمیز پرنده و راه های درمان آن پرداخته می شود.

1- ترس و اضطراب مرغ مینا 

یکی از اصلی ترین دلایل نوک زدن مرغ مینا، ترس یا اضطراب می باشد. طبیعی است که این پرنده نیز مانند هر جاندار دیگری به هنگام احساس خطر در صدد دفاع از خود برآمده که از قضا تنها راه دفاعی او، نوک زدن می باشد. برای حل این اتفاق در ابتدا لازم است علل ترس مرغ مینا را پیدا کرده و به رفع آنها بپردازید.

  • ترس از محیط و شرایط جدید 

نوک زدن مینای تازه خریداری شده امری کاملا طبیعی خواهد بود. پس از خریداری پرنده، اجازه دهید تا به محیط و سرپرست جدید خود عادت کند و سریعا او را لمس نکنید و در دست نگیرید.

  • گرفتن حس اضطراب و عصبانیت از سرپرست 

پرندگان اضطراب و نگرانی شما را حس میکنند، بهتر است در زمان اضطراب و عصبانیت به سراغ حیوان خانگی خود نروید. مرغ مینا در صورت مشاهده سرپرست عصبانی خود، ترسیده و احتمال نوک زدن او افزایش می یابد.

  • ترس مرغ مینا از دستان سرپرست

بسیاری از افراد برای تنبیه پرنده از دست خود استفاده کرده و یا هنگام عصبانیت شیء ای را به سمت مرغ مینا پرتاب می کنند. یکبار انجام دادن این اعمال، برای بیزاری پرنده از دستان سرپرست کافی است.

همچنین بهتر است برای بازگرداندن مرغ مینا به قفس، از شاخه چوب استفاده شود تا نسبت به دست انسان بدبین نباشد. در این مواقع دستان خود را بسیار محتاطانه و آرام حرکت دهید، به آن ها بفهمانید دستان شما فقط برای غذا دادن و نوازش آنها است.

این کار ممکن است کمی زمان بر باشد، اما اگر هر بار با دستانتان به آنها هدیه دهید، روند موفقیت تندتر پیش خواهد رفت.

2- وحشی بودن مرغ مینا 

نوک زدن مرغ مینای رام نشده امری طبیعی خواهد بود، دستی کردن مرغ مینا، نیازمند صبر و حوصله است. در صورت بالا بودن سن پرنده، اهلی کردن مینا بسیار دشوار تر خواهد بود.

برای خرید مرغ مینا به سن پرنده و رام بودن او توجه کنید، مینا نسبت به سایر پرندگان زینتی پرخاشگری بیشتری داشته و در صورت نگهداری نادرست، امکان رام شدن پرنده نیز وجود نخواهد داشت.

3- تغییرات هورمونی و فرا رسیدن فصل جفت گیری 

مرغ مینا در فصل جفتگیری بسیار پرخاشگر شده و برای حفاظت از قلمرو خود، به سرپرست نیز حمله خواهد کرد. تغییرات هورمونی باعث میشود که نیاز پرنده به جفت بیشتر شده و در صورت نبود جفت، نسبت به اعمال سرپرست خود حساس شود. در این زمان ممکن است با حمله به سایر افراد خانواده، آنها را از سرپرستش دور نگه دارد.

تغییرات هورمونی و فرا رسیدن فصل جفت گیری - جوجه کشی دات کام

تنها راه جلوگیری از این رفتارها، تنها گذاشتن پرنده و صبر کردن برای اتمام این دوران خواهد بود. یکی دیگر از دلایل نوک زدن مرغ مینا، تنهایی و نیاز او به داشتن جفت می باشد.

4- نوک زدن مرغ مینا به منظور جلب توجه و حسادت 

فرض کنید در حال مطالعه یا تماشای تلویزیون هستید، پرنده به آرامی به شما نوک زده تا توجه شما را به خود جلب کند، در صورت ادامه بی توجهی از سمت شما، شدت نوک زدن مرغ مینا نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین شما به پرنده آموزش می دهید تا برای بازی با شما، محکمتر نوک بزند.

مرغ مینا پرنده ای بسیار حسود است. در صورتی که شما به فرد دیگر یا حتی سایر حیوانات خانگی توجه نشان دهید، این پرنده به آنها حمله کرده و سعی بر دور کردن آنها خواهد داشت.

5- افسردگی و بیماری یکی از دلایل نوک زدن مرغ مینا 

یکی از شایع ترین واکنش ها به هنگام افسردگی پرندگان، نوک زدن و پرخاشگری آنها می باشد. در هنگام احساس درد و بیماری، پرنده با نوک زدن، به شما می فهماند تا او را به حال خودش رها کنید. برای آشنایی و درمان این بیماری ها، مطالعه مقاله بیماری مرغ مینا از وب سایت جوجه کشی دات کام برای شما مفید خواهد بود. در صورت بیماری پرنده به دامپزشک مراجعه کنید تا از وخیم شدن حال او جلوگیری شود.

6- نگهداری در شرایط بد، قبل از ورود به خانه جدید 

ممکن است پرندگان در گذشته مورد آزار و اذیت قرار گرفته و توسط سرپرستان قبلی خود مورد بی لطفی واقع شده باشند. میناها حافظه ای بسیار قوی دارند و در صورت پرخاشگری با آنها، این اتفاق را به سختی از یاد خواهند برد.

آزار و اذیت پرندگان توسط انسان ها باعث ترس همیشگی آنها از انسان شده و رفع آن ماه ها زمان می برد. محبت کردن، تهیه سرگرمی و هدیه دادن به مرغ های مینا، روند اعتماد آنها به شما را سرعت می بخشد.

7- گرسنگی، نداشتن سرگرمی، کوچک بودن قفس 

هر کدام از این موارد می تواند موجبات پرخاشگری و نوک زدن مرغ مینا را فراهم کند. در صورت عدم توانایی در فراهم کردن شرایط اولیه زندگی پرندگان زینتی، از گرفتن سرپرستی آنها خودداری کرده و یا سریعا آنها را به شخص مسئولیت پذیری واگذار کنید.

گرسنگی، نداشتن سرگرمی، کوچک بودن قفس - چیکن هچ

چطور جلوی نوک زدن مرغ مینا را بگیریم؟

  1. به هیچ عنوان از تنبیه جسمی یا روحی برای جلوگیری از نوک زدن استفاده نکنید، این کار فقط باعث وحشت بیشتر پرنده شده و اوضاع را وخیم تر خواهد کرد.
  2. هنگام نوک زدن مینا فریاد نزنید و از واکنش های شدید بپرهیزید. در غیر این صورت پرنده ترسیده و یا صدا و واکنش شما برای او جلب توجه میکند. واکنش های شدید در این مواقع موجب تکرار این عمل پرنده خواهد شد.
  3. از حرکات سریع دست خودداری کنید، مینا ممکن است دست شما را یک شکارچی تلقی کند و برای دفاع از خود به آن نوک بزند.
  4. از پوشیدن لباس های قرمز و زیورآلات در هنگام بازی با مرغ مینا بپرهیزید. رنگ های شاد و براق، توجه مینا را جلب کرده و ممکن است برای گرفتن آنها به شما حمله کند.
  5. زبان بدن پرنده خود را بشناسید، مرغ های مینا قبل از نوک زدن، مردمک چشم خود را گشاد کرده و پرهای خود را پف میکنند. در صورت مشاهده این رفتارها، بازی کردن با این پرنده را به زمان دیگری موکول کنید.
  6. اسباب بازی های جویدنی را برای پرنده خود فراهم کنید، این کار در کاهش نوک زدن مرغ مینا موثر خواهد بود.
  7. برای برگرداندن پرنده به قفس ممکن است با نوک زدن او مواجه شوید. به این منظور از میله چوبی استفاده کنید. مرغ مینا در تاریکی بینایی خوبی نداشته و شما میتوانید با خاموش کردن لامپ های خانه نیز او را به آرامی گرفته و به قفس برگردانید.
  8. برای کاهش پرخاشگری پرنده به هنگام برگرداندن به قفس، قبل از ورود پرنده، ظرف غذایش را از غذای مورد علاقه پر کرده و یا پس از گذاشتن مرغ مینا در قفس، به او جایزه دهید.
  9. فراموش نکنید که همیشه علت نوک زدن پرنده را پیدا کرده و قبل از عادت کردن پرنده، آن را رفع کنید.

درمان نوک زدن مرغ مینا به کمک شرطی سازی پرنده 

پس از رعایت موارد گفته شده برای جلوگیری از نوک زدن مرغ مینا به دو روش زیر عمل کنید :

درمان قبل از عادت کردن مرغ مینا به نوک زدن 

در صورتی که نوک زدن پرنده به تازگی شروع شده و هنوز به عنوان یک عادت تلقی نمی شود، لازم است پس از انجام این کار، آهسته و آرام با یک ” نه” قاطع، نارضایتی خود را اعلام کنید. هنگام نه گفتن صورت خود را از پرنده بر گردانید. مینا را درون قفس گذاشته و به مدت 10 دقیقه او را به حال خودش رها کنید.

سعی کنید در این زمان تماس چشمی برقرار نکنید. پس از گذشت زمان و آرام شدن مرغ مینا، به سوی او آمده و با او بازی کنید یا خوراکی مورد علاقه اش را به او بدهید.

شرطی کردن مرغ مینای پرخاشگر

روش دوم برای پرندگانی استفاده می شود که به نوک زدن عادت کرده اند. با دقت در موارد گفته شده، علت پرخاشگری مرغ مینا را بررسی کرده و به رفع آن بپردازید. حال از شرطی سازی پرنده برای رفع این معضل استفاده کنید.

مرغ مینا را درون قفس قرار داده و غذای مورد علاقه اش را آماده کنید. به محض نزدیک شدن شما به قفس، پرنده حالت تدافعی گرفته و منقار خود را به قصد حمله باز میکند. در این زمان غذای مورد علاقه را جلوی پرنده بگیرید، پرنده غذا را گرفته و در گوشه ای از قفس به خوردن مشغول میشود.

این کار ممکن است هفته ها طول بکشد تا مرغ مینا، نوک زدن به دست شما را فراموش کند.

البته دقت داشته باشید، در صورتی که قبل از جایزه دادن به پرنده، شما را نوک زد، از دادن هدیه به او خودداری کنید. در غیر این صورت پرنده برای نوک زدن شما جایزه دریافت کرده و این کار را بارها تکرار خواهد کرد.

جمع بندی

شما در این مقاله انواع دلایل پرخاشگری مرغ مینا و راه های جلوگیری از نوک زدن آنها را مطالعه کردید. یکی از اساسی ترین موارد مورد نیاز برای این منظور حفظ آرامش و صبور بودن میباشد. پس از رام کردن و درمان پرخاشگری پرنده میتوانید به راحتی، به سخنگو کردن مرغ مینا بپردازید.

نوشته درمان پرخاشگری مرغ مینا | چطور جلوی نوک زدن مرغ مینا رو بگیریم؟ اولین بار در سایت جوجه کشی دات کام پدیدار شد.

سایتی برای کسب در آمد...
ما را در سایت سایتی برای کسب در آمد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی nanaz بازدید : 205 تاريخ : پنجشنبه 29 ارديبهشت 1401 ساعت: 21:27