ترازودون چیست؟ موارد مصرف، عوارض، تداخلات، دوز و هشدارها

ساخت وبلاگ

ترازودون یا trazodone که با نام تجاری ترازولکس هم شناخته می شود، عمدتا برای درمان اختلال افسردگی اساسی   استفاده می شود. قرص ترازودون می تواند به بهبود خلق و خو، اشتها و سطح انرژی و همچنین کاهش اضطراب و بی خوابی مرتبط با افسردگی کمک کند. داروی ترازودون ابتدا در سال ۱۹۸۱ تاییدیه FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) را دریافت کرد.

این دارو معمولا در بزرگسالان استفاده می‌شود و نشان داده شده است که از نظر اثربخشی در درمان افسردگی با داروهای دیگر مانند ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای، مهارکننده های انتخابی سروتونین و… قابل مقایسه است. ویژگی منحصر به فرد این دارو این است که علائم اضطراب، علائم جنسی یا بی خوابی را که معمولاً با داروهای SSRI مثل فلوکستین و SNRI مانند دولوکستین مرتبط هستند، موجب نمی شود.

فهرست مطالب

  • ترازودون جز کدام دسته است؟

    قرص ترازودون یک داروی ضد افسردگی است که متعلق به گروهی از داروها به نام آنتاگونیست‌های گیرنده سروتونین و مهارکننده‌های بازجذب (SARIs) است. در حالی که ترازودون یک عضو واقعی از دسته داروهای ضد افسردگی مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) نیست، اما هنوز در بسیاری از خواص SSRI ها مشترک است.

    قرص ترازودون برای چیست

    ترازودون برای چیست؟

    ترازودون یک داروی ضد افسردگی است که برای درمان افسردگی، اضطراب یا ترکیبی از افسردگی و اضطراب استفاده می شود. می توان از ترازولکس به عنوان بخشی از درمان ترکیبی با سایر داروها یا روان درمانی یا به تنهایی، برای درمان افسردگی استفاده کرد. داروی ترازودون می تواند به بهبود خلق و خو، اشتها و سطح انرژی و همچنین کاهش اضطراب و بی خوابی مرتبط با افسردگی کمک کند.

    ترازودون همچنین برای اضطراب، بیماری آلزایمر، اسکیزوفرنی، اختلالات خوردن، علائم زوال عقل، سوء مصرف مواد خصوصا کوکائین، وابستگی به الکل، رفتارهای پرخاشگرانه و فیبرومیالژیا به صورت خارج از برچسب استفاده می شود. استفاده خارج از برچسب زمانی است که دارو برای موارد غیر تائید شده، با تجویز پزشک کاربرد دارد.

    ترازودون همچنین برای اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، در صورتی که استفاده از درمان خط اول با داروهای ضد افسردگی SSRI اثربخشی نداشته باشد استفاده می شود. کاهش اپیزودهای کابوس و همچنین بهبود عادات خواب در مطالعات مربوط به بیماران PTSD نشان داده شده است.

    ترازودون برای خواب

    ترازودون برای ایجاد آرامش در بیماران مبتلا به مشکلات خواب مانند بی خوابی نیز استفاده می شود. یکی از عوارض جانبی رایج مصرف ترازودون احساس خواب آلودگی یا خستگی است. این عارضه علت تجویز قرص ترازودون برای کمک به مشکلات خواب است. این بیماران ممکن است افسردگی همزمان داشته باشند یا نداشته باشند. ترازودون برای اختلالات خواب مورد تایید FDA نیست و به صورت خارج از برچسب، یعنی به صورت غیر رسمی کاربرد دارد.

    ترازودون به طور کلی برای استفاده کوتاه مدت برای بی خوابی، بی خطر در نظر گرفته می شود. ترازودون بر سطوح مواد شیمیایی مرتبط با بیداری تأثیر می‌گذارد. با مسدود کردن این مواد شیمیایی، ترازودون هوشیاری را کاهش می دهد و در نتیجه، شما احساس خواب آلودگی می کنید. بنابراین وقتی ترازودون با دوزهای پایین‌تر تجویز می‌شود، می‌تواند باعث خواب آلودگی شود و در دوزهای بالاتر، می تواند خلق و خوی شما را تقویت کند.

    این دارو اعتیاد آور نیست و ممکن است مزایای بیشتری نسبت به سایر داروهای خواب برای شرایط خاص مانند آپنه خواب داشته باشد. تحقیقات نشان داده است که ترازودون باعث بهبود آپنه و هیپوپنه در بیماران مبتلا به آپنه انسدادی خواب می شود و این دارو دوره های هیپوکسمی یا نارسایی تنفسی را بدتر نمی کند، آستانه تنفسی را بالا می برد و خطر بی ثباتی تنفسی را کاهش می دهد.

    ترازودون و آلزایمر

    تحقیقات نشان می دهد که ترازودون با کاهش سرعت زوال شناختی، تأثیر مثبتی بر زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر دارد. ترازودون برای آلزایمر تائید رسمی ندارد اما به علت فوایدش گاها تجویز می شود.

    ترازودون برای زود انزالی

    ترازودون معمولا برای زودانزالی توصیه نمی شود، اما مشکلات جنسی مثل نعوظ طولانی مدت یا انزال دیررس باعث می شود برخی افراد از این عوارض استفاده کنند تا عملکرد جنسی خود را بهبود ببخشند.

    داروی ترازودون یا ترازولکس

    مکانیسم اثر ترازودون

    مکانیسم اثر ترازودون به طور کامل شناخته نشده است، با این حال، شناخته شده است که بازجذب سروتونین را مهار می کند. نشان داده شده است که ترازودون علاوه بر اثر بر گیرنده های سروتونین، انتقال دهنده های سروتونین را مهار می کند. اثرات ضد افسردگی ترازودون از مهار جذب گیرنده ناشی می شود، که به طور معمول انتقال دهنده های عصبی در گردش را کاهش می دهد و به علائم افسردگی کمک می کند.

    نحوه مصرف ترازودون

    ترازودون به صورت قرص، کپسول و شربت ترازودون موجود است. داروی ترازودون فقط با نسخه در دسترس است. قبل از شروع استفاده از ترازودون، راهنمای دارویی ارائه شده خود را بخوانید. اگر سوالی دارید، با پزشک یا داروساز مشورت کنید. این دارو را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید. دوز خود را افزایش ندهید یا این دارو را بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. وضعیت شما سریعتر بهبود نمی یابد و خطر عوارض جانبی جدی ممکن است افزایش یابد.

    حتی اگر احساس خوبی دارید این دارو را همانطور که تجویز شده است ادامه دهید. برای کمک به یادآوری، آن را هر روز در زمان(های) یکسانی مصرف کنید. بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را قطع نکنید. اگر دارو به طور ناگهانی قطع شود، اضطراب، بی قراری و مشکلات خواب ممکن است رخ دهد. ممکن است ۲ تا ۴ هفته طول بکشد تا متوجه اثرات کامل این دارو شوید. اگر مشکل شما ادامه یافت یا بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید.

    زمان مصرف ترازودون

    این دارو را بعد از غذا یا میان وعده طبق دستور پزشک، معمولاً یک یا دو بار در روز از طریق خوراکی مصرف کنید. اگر بعد از مصرف، خواب‌ آلود می شوید، و روزانه ۱ دوز مصرف می‌کنید، آن را قبل از خواب مصرف کنید. اگر هر روز ۲ دوز مصرف می کنید، بهتر است یک دوز را قبل از خواب مصرف کنید. قرص با رهش طولانی مدت را هر روز در زمان مشخصی، ترجیحاً قبل از خواب، بدون غذا مصرف کنید.

    قطع ناگهانی ترازودون

    هنگامی که افراد برای مدت طولانی از ترازودون استفاده می کنند، مغز آنها شروع به انطباق با دارو می کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، اگر به طور ناگهانی مصرف آن را قطع کنند یا دوزهای خود را از ناگهان کاهش بدهند، ممکن است علائم ترک یا سندرم قطع مصرف ترازودون را تجربه کنند. تحریک پذیری، اضطراب، بیخوابی، سرگیجه، سردرد، عصبی بودن، خلق و خوی افسرده، افکار یا اعمال خودکشی و استفراغ می تواند از علائم قطع ناگهانی ترازودون باشد.

    قرص ترازودون چیست؟

    دوز های ترازودون

    دوزهای ترازودون شامل ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۳۰۰ میلی گرم است. دوز بر اساس وضعیت پزشکی، سن، سایر داروهای مصرفی، بیماری های زمینه ای، طول مدت مصرف، زمان مجاز بین دوزها و پاسخ شما به درمان، متفاوت است. برای کاهش خطر عوارض جانبی، پزشک ممکن است شما را با دوز کم شروع کند و به تدریج دوز مصرفی را افزایش دهد. ترازولکس را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید. بیشتر از آن مصرف نکنید، دفعات بیشتری از آن مصرف نکنید و مدت زمان بیشتری نسبت به دستور پزشک مصرف نکنید. برای کاهش ناراحتی معده و کاهش سرگیجه و سبکی سر، قرص ترازودون را همراه یا کمی بعد از غذا یا میان وعده سبک مصرف کنید. قرص را نصف نکنید مگر اینکه پزشک به شما بگوید. قرص ترازودون هیدروکلراید همان ترازودون است، تبدیل آمین ها به هیدروکلراید داروها یک راه رایج برای بهبود حلالیت در آب است.

    دوز ترازودون برای افسردگی

     دوز ترازودون برای بزرگسالان در ابتدا، ۱۵۰ میلی گرم در روز، در دوزهای منقسم داده می شود. پزشک ممکن است دوز شما را در صورت نیاز تنظیم کند. با این حال، دوز ترازودون برای افسردگی معمولاً بیش از ۴۰۰ میلی گرم در روز نیست.

    دوز این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید. اطلاعات زیر فقط شامل دوزهای متوسط این دارو است. اگر دوز شما متفاوت است، آن را تغییر ندهید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید که این کار را انجام دهید.

    مصرف زیاد ترازودون

    اگر فردی بیش از حد مصرف کرده است و علائم اور دوز ترازودون مانند غش کردن، تشنج یا مشکل تنفسی دارد، با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف زیاد ترازودون ممکن است شامل این موارد باشد: نعوظ دردناک یا طولانی، ضربان قلب آهسته/سریع/نامنظم، خواب آلودگی غیر معمول، سرگیجه غیرمعمول، استفراغ، مشکل در تنفس، تشنج.

    عوارض قرص ترازودون

    ترازودون می تواند عوارض جانبی خفیف یا جدی ایجاد کند. لیست های زیر حاوی برخی از عوارض ترازودون است که ممکن است در هنگام مصرف ترازولکس رخ دهد. این لیست ها همه عوارض جانبی احتمالی را شامل نمی شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی احتمالی ترازودون، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند نکاتی را در مورد نحوه مدیریت هر گونه عوارض جانبی که ممکن است نگران کننده یا آزاردهنده باشد به شما ارائه دهند.

    در زیر لیستی از عوارض خفیف ترازودون آورده شده است. برای اطلاع از سایر عوارض جانبی خفیف، با پزشک خود صحبت کنید یا اطلاعات تجویز ترازودون را مشاهده کنید:

    • تاری دید
    • مشکلات گوارشی، مانند یبوست، اسهال، یا تهوع و استفراغ
    • سرگیجه
    • خواب آلودگی
    • خستگی
    • سردرد
    • گرفتگی بینی
    • تورم، معمولاً در بازوها، دست‌ها، پاها
    • لرزش
    • کاهش وزن
    • واکنش آلرژیک خفیف

    بیشتر این عوارض جانبی ممکن است طی چند روز تا چند هفته از بین بروند. با این حال، اگر آنها شدیدتر شدند یا از بین نرفتند، با پزشک خود صحبت کنید.

    عوارض جدی ترازودون

    عوارض جدی ناشی از ترازودون رایج نیست، اما ممکن است رخ دهد. اگر عوارض جانبی جدی داشتید با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم شما تهدید کننده زندگی است یا فکر می کنید در حالت اورژانس پزشکی هستید با ۱۱۵ تماس بگیرید. عوارض شدید ترازودون می تواند شامل موارد زیر باشد:

    • تغییرات فشار خون، که ممکن است بیشتر یا کمتر از حد معمول باشد
    • سطح پایین سدیم در خون
    • افت فشار خون ارتواستاتیک (افت ناگهانی فشار خون در هنگام ایستادن)، که می تواند منجر به غش شود
    • سندرم سروتونین (ناشی از سطوح بالای یک ماده شیمیایی مغز به نام سروتونین): ضربان قلب سریع، عضلات سفت، حالت تهوع، توهمات و…
    • طولانی شدن QT (نوعی ریتم غیر طبیعی قلب)
    • خطر خونریزی جدی، مانند خونریزی بینی که مدت زیادی طول می کشد تا متوقف شود
    • عوارض جنسی
    • خطر افکار و رفتارهای خودکشی
    • واکنش آلرژیک شدید
    • احساس اضطراب یا بی قراری بسیار
    • بی خوابی
    • رفتار پرخاشگرانه، عصبانی یا خشن
    • شیدایی (افزایش چشمگیر در فعالیت و صحبت کردن)
    • سایر تغییرات غیرعادی در رفتار یا خلق و خو

    ترازودون و ریزش مو

    آیا ترازودون می تواند باعث ریزش مو شود؟ ترازودون می تواند منجر به ریزش مو شود، اما ریزش مو با ترازودون یک عارضه جانبی بسیار نادر است. تحقیقات نشان داده است که ترازودون تنها در موارد بسیار نادری ممکن است منجر به ریزش مو شود. در واقع، این تحقیق نشان داد که احتمال ریزش مو با سایر داروهایی که برای درمان اختلالات روانی (مانند لیتیوم) استفاده می‌شوند، بیشتر از ترازودون است.

    ترازودون و قاعدگی

    ترازودون ممکن است عوارض جانبی خاصی برای زنان ایجاد کند. قرص ترازودون می توان باعث پریود زودرس یا از دست رفتن پریود شود. چنانجه نگران عوارض ترازودون بر قاعدگی خود هستید با یک روانپزشک خوب مشورت کنید.

    عوارض ترازودون بر مردان

    ترازودون ممکن است باعث انزال رتروگراد در مردان شود. هنگامی که یک مرد انزال می کند، منی معمولاً از طریق آلت تناسلی از بدن خارج می شود. با انزال رتروگراد، مایع منی از طریق آلت تناسلی به سمت عقب و به مثانه حرکت می کند. قرص ترازودون و نعوظ نیز مرتبط است. ترازودون می تواند باعث پریاپیسم در مردان شود. پریاپیسم به نعوظ دردناک و طولانی آلت تناسلی اشاره دارد.

    ترازودون و حافظه

    ترازودون می تواند بر حافظه تاثیر بگذارد. مقاله ای در مجله تحقیقات خواب بیان می کند که استفاده طولانی مدت از ترازودون نیز می تواند باعث اختلال در عملکرد حافظه کوتاه مدت، مسائل مربوط به یادگیری کلامی و اختلال در تعادل شود.

    قرص ترازودون یا ترازولکس

    ترازودون با چه داروهایی تداخل دارد؟

    قرص ترازودون می تواند با چندین داروی دیگر تداخل داشته باشد. تداخلات می تواند اثرات متفاوتی ایجاد کند. به عنوان مثال، برخی از آنها می توانند در عملکرد یک دارو اختلال ایجاد کنند، در حالی که برخی دیگر می توانند باعث افزایش عوارض جانبی شوند. در زیر فهرستی از داروهایی وجود دارد که می توانند با ترازودون تداخل داشته باشند. این فهرست شامل تمام داروهایی که ممکن است با ترازودون تداخل داشته باشند، نیست.

    قبل از مصرف ترازودون، مطمئن شوید که پزشک خود را در مورد تمام داروهای تجویزی، بدون نسخه و سایر داروهایی که مصرف می کنید مطلع کنید. همچنین در مورد ویتامین ها، گیاهان و مکمل هایی که استفاده می کنید به متخصص بگویید. به اشتراک گذاری این اطلاعات می تواند به شما کمک کند از تداخلات احتمالی جلوگیری کنید.

    داروهایی که نباید با ترازودون استفاده کنید

    این داروها را با ترازودون مصرف نکنید. انجام این کار می تواند اثرات خطرناکی در بدن شما ایجاد کند. مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)، مانند ایزوکاربوکسازید، فنلزین، ترانیل سیپرومین یا سلژیلین از این داروها هستند. شما نباید ترازودون را با MAOIها یا ظرف ۱۴ روز پس از مصرف آنها مصرف کنید. مصرف این داروها با هم خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش می دهد.

    تداخلات ترازودون که می تواند عوارض جانبی بیشتری ایجاد کند

    مصرف ترازودون با برخی داروها ممکن است عوارض جانبی بیشتری ایجاد کند. این داروها عبارتند از:

    • داروهای ضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی (CNS): مانند پنتوباربیتال و سکوباربیتال. ترازودون ممکن است پاسخ شما به باربیتورات ها و سایر داروهای مضعف CNS را تشدید کند.
    • وارفارین. مصرف ترازولکس با وارفارین می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.
    • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) یا آسپرین: ترازودون ممکن است خطر خونریزی را در صورت استفاده با این داروها افزایش دهد.
    • داروهای ضد افسردگی، مانند سیتالوپرام، فلوکستین، پاروکستین، سرترالین، ونلافاکسین، دولوکستین، و خار مریم: مصرف همزمان این داروها ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش دهد. این وضعیت می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
    • دیگوکسین: مصرف ترازودون با دیگوکسین ممکن است سطح دیگوکسین را در بدن شما افزایش دهد. این می تواند خطر عوارض جانبی دیگوکسین را افزایش دهد. اینها شامل استفراغ، سرگیجه، مشکلات بینایی و ضربان قلب نامنظم است.
    • فنی توئین: مصرف ترازودون همراه با فنی توئین ممکن است سطح فنی توئین را در بدن شما افزایش دهد. این می تواند خطر عوارض جانبی فنی توئین را افزایش دهد. اینها شامل یبوست، تغییر در خلق و خو، گیجی و مشکلات تعادلی است.
    • کتوکونازول یا ریتوناویر: اگر آن را همراه با کتوکونازول، ریتوناویر یا سایر داروهایی که سطح ترازودون را افزایش می دهند مصرف کنید، سطح ترازودون در بدن شما ممکن است افزایش یابد. این می تواند خطر عوارض جانبی ترازولکس را افزایش دهد. اینها شامل سندرم سروتونین و مشکلات بینایی است.

    تداخلاتی که می تواند اثربخشی داروها را کاهش دهد

    برخی داروها ممکن است سطح ترازودون را در بدن شما کاهش دهند و دوز ترازودون را کمتر مؤثر کنند. هنگامی که ترازودون را با این داروها مصرف می کنید، ممکن است پزشک نیاز به افزایش دوز ترازودون داشته باشد. این داروها عبارتند از: فنی توئین و کاربامازپین.

    ترازودون و الکل

    مصرف نوشیدنی های حاوی الکل می تواند خطر خواب آلودگی یا سرگیجه ناشی از ترازودون را افزایش دهد. اگر الکل مصرف می کنید، با پزشک خود در مورد بی خطر بودن مصرف الکل در حین مصرف این دارو صحبت کنید.

    ترازودون و ترانکوپین

    استفاده از ترازودون همراه با ترانکوپین می‌تواند خطر ابتلا به ریتم نامنظم قلب را افزایش دهد که این عارضه ممکن است جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی باشد، اگرچه این یک عارضه جانبی نادر است اما لازم است در این باره با پزشک خود صحبت کنید.

    مصرف همزمان ترازودون و سرترالین

    مصرف همزمان ترازودون و سرترالین ممکن است منجر به ضعف سیستم عصبی مرکزی یا اختلال در قضاوت، تفکر و مهارت‌های روانی حرکتی شود. در طول درمان، در حین مصرف این دو دارو بیماران باید از نظر علائم سندرم سروتونین نیز به دقت تحت نظر باشند.

    هشدارهای ترازودون

    داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، از جمله ترازودون، ممکن است باعث افزایش افکار یا اعمال خودکشی شود. این خطر در کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان جوان بیشتر است. همچنین در چند ماه اول درمان با این دارو یا در طول تغییر دوز بیشتر است. شما و اعضای خانواده، مراقبان و پزشکتان باید مراقب هرگونه تغییر جدید یا ناگهانی در خلق، رفتار، افکار یا احساسات خود باشید. در صورت مشاهده هرگونه تغییر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. ترازودون برای استفاده در بیماران اطفال تایید نشده است.

    ترازودون ممکن است باعث شود احساس خواب آلودگی کنید یا هوشیاری کمتری داشته باشید. تا زمانی که متوجه نشدید این دارو چگونه بر شما تأثیر می گذارد، رانندگی نکنید، دوچرخه سواری نکنید، یا از ابزار یا ماشین آلات استفاده نکنید.

    هشدار سندرم سروتونین
    این دارو می تواند باعث یک وضعیت تهدید کننده زندگی به نام سندرم سروتونین شود. این خطر زمانی که برای اولین بار مصرف این دارو را شروع می کنید یا در طول تغییر دوز بیشتر است. در صورت مصرف داروهای دیگری که اثرات مشابه ترازودون دارند، مانند سایر داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، خطر شما ممکن است بیشتر باشد.

    علائم سندرم سروتونین شامل بی قراری، توهم، گیجی یا مشکل در تفکر، حالت تهوع، استفراغ و اسهال، مشکلات هماهنگی، انقباض عضلات، سفت شدن عضلات، ضربان قلب سریع، فشار خون بالا یا پایین، تعریق، تب و کما است.

    هشدار گلوکوم زاویه بسته
    این دارو می تواند باعث شود مردمک چشم شما کمی بزرگتر شده و منجر به گلوکوم با زاویه بسته شود (شرایطی که باعث افزایش فشار در چشم شما می شود). اگر در معرض خطر بالایی برای ابتلا به این بیماری هستید، پزشک ممکن است دارویی برای جلوگیری از آن به شما بدهد.

    هشدار خونریزی

    مصرف این دارو با سایر داروهایی که بر توقف خونریزی تأثیر می گذارد، ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. این شامل خونریزی جدی و تهدید کننده زندگی، خونریزی بینی، کبودی، یا تغییر رنگ پوست به دلیل خونریزی زیر پوست شما است. این داروها شامل وارفارین، دابیگاتران، ریواروکسابان و داروهای ضد درد به نام داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و آسپرین هستند.

    هشدار آلرژی
    ترازودون می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

    • مشکل تنفس
    • تورم صورت، زبان، چشم ها یا دهان
    • بثورات یا التهاب پوست، کهیر (خارش دار)، یا تاول، به تنهایی یا همراه با تب یا درد مفاصل

    اگر واکنش آلرژیک دارید، فورا با پزشک تماس بگیرید. اگر تا به حال واکنش آلرژیک به آن داشته اید، دیگر این دارو را مصرف نکنید. مصرف مجدد آن می تواند کشنده باشد.

    هشدار برای افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند
    برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، مصرف ترازودون ممکن است باعث نامنظم شدن ضربان قلب و طولانی شدن فاصله QT شود (مشکلاتی در ریتم قلب که ممکن است باعث ضربان قلب آشفته یا غیر طبیعی شود).

    برای افرادی که سابقه مانیا یا اختلال دوقطبی دارند. ممکن است خطر بیشتری برای بروز اپیزودهای شیدایی داشته باشید. اگر سابقه مانیا یا اختلال دوقطبی دارید، پزشک ممکن است نیاز به تجویز داروی دیگری داشته باشد.

    ترازودون برای افراد مسن

    کلیه‌های افراد مسن ممکن است مانند گذشته کار نکنن و همین می تواند باعث شود بدن داروها را کندتر پردازش کند. در نتیجه، مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند. این خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد. اگر بالای ۶۵ سال سن دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ایجاد عوارض جانبی باشید.

    ترازودون در بارداری

    اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک خود صحبت کنید. این دارو فقط در صورتی باید استفاده شود که منافع بالقوه خطر احتمالی برای جنین را توجیه کند. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که هنگام مصرف این دارو توسط مادر، اثرات منفی روی جنین وجود دارد. با این حال، مطالعات حیوانی همیشه نحوه واکنش انسان ها را پیش بینی نمی کند.

    قرص ترازودون در شیردهی

    آکادمی اطفال آمریکا ترازودون را دارویی می داند که اثر آن بر شیرخواران ناشناخته است اما ممکن است نگران کننده باشد. ترازودون ممکن است وارد شیر مادر شود و ممکن است در کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود عوارض جانبی ایجاد کند. اگر به کودک خود شیر می دهید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد تصمیم بگیرید که شیردهی را متوقف کنید یا مصرف این دارو را متوقف کنید.

    قرص ترازودون هیدروکلراید

    جایگزین داروی ترازودون

    برای استفاده از جایگزین های داروی ترازودون می بایست با پزشک خود مشورت کنید، از تغییر نوع یا دوز دارو بدون مشورت روانپزشک خودداری کنید. برای جایگزین کردن داروی ترازودون، پزشک باید شرایط شما، علت مصرف، سایر داروهای مصرفی، بیماری های زمینه ای و داروی مورد نظر برای تغییر را کامل بررسی کند. در زیر چند دارو که معمولا به عنوان جایگزین داروی ترازودون استفاده می شود را نام بردیم:

    قرص ترازودون

    داروی ترازودون

    ترازولکس

    سوالات متداول

    در این بخش به سوالات متداول در مورد داروی ترازودون می پردازیم.

    ترازودون یا سرترالین؟

    یک مطالعه نشان داد که پس از ۶ هفته، ترازودون و سرترالین در کاهش علائم افسردگی و ایجاد بهبودی بیماری تفاوتی ندارند. ترازودون ممکن است یک گزینه درمانی مناسب تر در درمان بیماران مبتلا به افسردگی اساسی باشد که اختلالات خواب شایع را نشان می دهند.

    آیا ترازودون خواب اور است؟

    برای بسیاری از بیماران، این دارو اثر آرام بخش دارد و باعث ایجاد احساس آرامش و خواب آلودگی می شود. در تجویز دارو برای اختلالات خواب، پزشکان معمولاً مصرف دوز کم را هنگام خواب توصیه می کنند تا اثرات خواب آلودگی را محدود کنند.

    ایا ترازودون اعتیاد اور است؟

    هیچ مدرکی مبنی بر اعتیاد آور بودن ترازودون وجود ندارد. اما اگر مصرف آن را به طور ناگهانی قطع کنید، ممکن است عوارض جانبی ترک داشته باشید؛ که می تواند باعث مشکلات خواب شود، احساس تحریک پذیری در شما ایجاد کند و ممکن است بیش از حد معمول عرق کنید.

    آیا قرص ترازودون چاق کننده است؟

    ترازودون می تواند باعث شود که شما بیشتر یا کمتر از حد معمول احساس گرسنگی کنید، بنابراین ممکن است با شروع مصرف آن وزن کم یا اضافه کنید. ترازودون ممکن است برای برخی افراد باعث افزایش وزن شود، اما این یک عارضه جانبی رایج نیست. ترازودون و لاغری کمی شایع تر است. تحقیقات روی این دارو نشان می دهد که رابطه بین ترازودون و تغییر وزن متفاوت است. اگر در حین مصرف ترازودون با وزن خود دچار مشکل شدید، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.


    پزشک خوب، سامانه رزرو “آنلاین” روانشناس و روانپزشک و سایر حوزه های پزشکی و سلامت، به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در محدوده زندگی خود در سراسر کشور، انتخاب نموده و وقت خود را بصورت آنلاین رزرو کنید.

    سایتی برای کسب در آمد...
    ما را در سایت سایتی برای کسب در آمد دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : دانلودی nanaz بازدید : 47 تاريخ : شنبه 1 مهر 1402 ساعت: 14:18