علائم استرس چیست؟ ۱۸ نشانه فیزیکی و روانی استرس

ساخت وبلاگ

استرس'>استرس در دنیای امروزی و مدرن، هر روز نسبت به قبل شیوع بیشتری پیدا می کند و برای اکثر افراد در شرایط و سنین مختلف، به یک دغدغه تبدیل شده است. استرس یک واکنش طبیعی بدن در برابر تغییرات و چالش ها است که برای همه پیش می آید. علائم استرس برای هر فرد متفاوت است، ولی مهم ترین علائم استرس شامل تپش قلب، بی خوابی، احساس بی قراری، افسردگی، ضعف تمرکز، کاهش میل جنسی و خستگی مزمن و… می شود. با این حال این علائم می توانند نشانه اختلالات دیگری نیز باشد، پس اگر تردید دارید که علائم شما ناشی از استرس است یا نه، با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

  • علائم استرس

    علائم استرس می تواند جسمی، روانی یا رفتاری باشد و در هر فرد متفاوت است. تجربه هر کس از استرس ممکن است با دیگری فرق داشته باشد و مشاهده استرس و اضطراب در برخی افراد، دشوارتر از دیگران باشد. در ادامه انواع نشانه های استرس را بررسی می کنیم. علائم استرس عبارتند از:

    1. تپش قلب و افزایش فشارخون
    2. بی خوابی
    3. تحریک پذیری
    4. افسردگی
    5. سردرد و سرگیجه
    6. کاهش میل جنسی
    7. افزایش وزن و اشتها
    8. تکرر ادرار
    9. خستگی مزمن
    10. علائم رفتاری مانند جویدن ناخن
    11. تضعیف سیستم ایمنی
    12. آکنه و مشکلات پوستی
    13. ریزش مو
    14. مشکلات گوارشی مانند یبوست
    15. معده درد
    16. اختلالات روان تنی مانند علائم استرس در پاها
    17. اختلال در تمرکز و توجه
    18. تاری دید و مشکل در بینایی
    علائم روانی استرس نگرانی مداوم مشکل در تمرکز، افکار تکراری و ناخوشایند، فراموش کاری، احساس افسردگی، عزت نفس پایین، احساس تنهایی و احساس تحریک پذیری
    علائم فیزیکی استرستپش قلب، سردرد، گرفتگی عضلات، آکنه، افزایش فشار خون، بی خوابی، تکرر ادرار، کاهش میل جنسی، خشکی دهان، ضعیف شدن سیستم ایمنی و سوزش معده یا معده درد
    علائم رفتاری استرسجویدن ناخن، دندان قروچه، اختلال مو کنی، جویدن لب ها، تکان دادن پا ها، به تعویق انداختن کارهای مهم، سیگار کشیدن، اعتیاد به مواد مخدر، مصرف زیاد الکل، رفتارهای جنسی پر خطر

    علائم استرس

    بیشتر بخوانید: تفاوت استرس و اضطراب در روانشناسی چیست؟

    تپش قلب و افزایش فشارخون

    تپش قلب و افزایش فشارخون یا نشانه های دیگر استرس که مربوط به عملکرد قلب هستند که از علائم جسمی استرس می باشند، ممکن است مشابه علائم حمله قلبی باشند. طبق آخرین پژوهش ها، شیوع استرس در بیماران قلبی حدودا ۳۳ درصد است، یعنی تقریبا یک سوم بیماران با مشکلات قلبی عروقی از استرس و اضطراب رنج می برند. یکی از مهم ترین علائم استرس قلبی، بر اساس مطالعات، تپش قلب و افزایش فشارخون است. علائم دیگر استرس قلبی عبارتند از:

    • درد در قفسه سینه
    • تنگی نفس
    • تعرق یا عرق کردن
    • افزایش ضربان قلب
    • ضعیف شدن عضلات قلبی

    یکی دیگر از رایج ترین علائم استرس بیش از حد بر عملکرد قلبی عروقی، تنگی نفس است؛ استرس مزمن و طولانی مدت با ترشح زیاد کورتیزول ( هورمونی که در پاسخ به استرس ترشح می شود) همراه است که این مسئله موجب افزایش کلسترول خون، تری گلیسیرید، قندخون، فشارخون و … می شود. همه این مسائل باعث می شود که مشکلات قلبی از نشانه های استرس محسوب شود.

    بی خوابی؛ از علائم استرس

    بر اساس بررسی های دانشمندان، یکی از مهم ترین علائم استرس عصبی، اختلالات خواب و بی خوابی است. استرس باعث می شود که افراد سخت به خواب بروند و نهایتا منجر به کیفیت پایین خواب و خستگی در طول روز شود. طبق پژوهش ها، افزایش هورمون استرس یا کورتیزول، با اختلال در خواب و افت کیفیت خواب همراه است و از طرفی خواب کم یا بی کیفیت موجب کاهش تمرکز و افت هشیاری خواهد شد. مدیریت استرس و اضطراب برای کنترل کیفیت خواب و سلامت جسمی و روانی ضروری است.

    بیشتر بخوانید: استرس و اضطراب با بدن چه میکند؟ عوارض استرس و فکر زیاد

    تحریک پذیری

    برخی از علائم استرس روانی هستند و استرس بر سلامت روان تاثیر می گذارد. یکی از اصلی ترین علائم استرس عصبی، تحریک پذیری خلق و خو محسوب می شود. تحریک پذیری شامل احساس بی حوصلگی، زودرنجی، احساس بی قراری، بدخلقی، پرخاشگری و … می باشد. اگر احساس می کنید به دلیل استرس، خلق و خوی تحریک پذیر دارید بهتر است هر چه سریع تر به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

    از دست ندهید: ۵ تاثیر استرس بر روان؛ استرس با مغز چه می‌کند؟

    افسردگی؛ از نشانه های استرس

    طبق مطالعات، یکی از علائم استرس شدید، افسردگی است. تصور این است که استرس موجب افزایش فعالیت برخی از نقاط مغز می شود که این مسئله مغز را در برابر استرس، آسیب پذیر می کند. همچنین افزایش ترشح هورمون کورتیزول در نتیجه استرس نیز، می تواند منجر به افسردگی شود. با این حال، باید بدانید که گرچه افسردگی می تواند یکی از علائم استرس عصبی باشد، اما اختلالی متفاوت است و نیاز به درمان جداگانه دارد.

    سردرد و سرگیجه

    سردرد و سرگیجه از رایج ترین علائم جسمی استرس هستند و توصیف آن به صورت مبهم، ضربان دار و حساس به نور و صدا است و نهایتا می توان گفت استرس و اضطراب می تواند منجر به سردرد شدید شود. یکی دیگر از علائم استرس بالا، سرگیجه است که می تواند به دلیل نوسان فشارخون و ضربان قلب ناشی از استرس و اضطراب باشد. سردرد ها و سرگیجه های ناشی از استرس را می توان با تکنیک های آرام سازی بدن، مایندفولنس، ورزش و دیگر تکنیک های مدیریت استرس، درمان کرد.

    علائم استرس شدید

    کاهش میل جنسی؛ از نشانه های استرس

    استرس می تواند تاثیر بسیار زیادی بر سلامت جنسی داشته باشد و منجر به علائمی شود که در زندگی جنسی فرد مداخله ایجاد کنند. از مهم ترین نشانه های استرس بر سلامت جنسی، کاهش میل جنسی و افت عملکرد جنسی است. پژوهش ها نشان می دهند استرس مزمن با کاهش میل جنسی، خصوصا در زنان، همراه است. استرس با مصرف ذخایر هورمون های جنسی بدن، تاثیر بر خلق و خو و یا تاثیر مستقیم بر میل جنسی، موجب اختلالات جنسی خواهد شد. مطالعات اخیر نشان دادند که یکی از علائم استرس بیش از حد بر زندگی جنسی این است که احتمال یائسگی زودرس را افزایش می دهد. تاثیرات دیگر استرس بر زندگی جنسی عبارتند از:

    بیشتر بخوانید: افزایش میل جنسی و روش های تقویت آن در مردان و زنان

    افزایش وزن و اشتها

    یکی از علائم استرس بیش از حد، ترشح هورمون کورتیزول است که در نتیجه آن تعادل هورمون های بدن بر هم می خورد. طبق مطالعات، بر هم خوردن تعادل هورمون ها و عدم تنظیم آن ها، یکی از مهم ترین عوامل دخیل در اضافه وزن و چاقی است. تغییرات اشتها یکی از نشانه های استرس و اضطراب در بزرگسالان و کودکان است که می تواند در نهایت منجر به کاهش یا اضافه وزن شود. بررسی ها نشان می دهد که گاهی افرادی که استرس و اضطراب را تجربه می کنند، از غذا خوردن به عنوان یک مکانیسم دفاعی استفاده می کنند تا استرس خود را کنترل کنند، پس علائم استرس و پرخوری با هم رابطه دارند. نهایتا می توان گفت یکی از مخرب ترین نشانه های استرس، افزایش وزن، تغییر اشتها و الگو های غذایی ناسالم است.

    از علائم استرس، تکرر ادرار 

    استرس فعالیت و متابولیسم بدن را افزایش می دهد و این مسئله باعث می شود که یکی از رایج ترین نشانه های استرس، تکرر ادرار باشد. از طرفی استرس منجر به تنش عضلانی نیز می شود که این می تواند منجر به انقباض عضلات مثانه و سیستم دفع ادرار شود، پس احساس دفع ادرار هنگام استرس، شدیدتر از حالت عادی خواهد بود.

    مطالعه بیشتر:  تاثیرات عجیب استرس بر بدن؛ عوارض استرس

    خستگی مزمن؛ از علائم استرس

    بر اساس تحقیقات، یکی از علائم استرس، خستگی مزمن است که می تواند در نتیجه استرس مزمن به سندروم خستگی مزمن، تبدیل شود. یکی دیگر از علائم استرس، اختلال در خواب است که همین اختلال در خواب نیز می تواند منجر به خستگی مزمن شود. همچنین استرس، تنش و انقباض عضلات، فشارخون، ضربان قلب و … را افزایش می دهد که این مسئله منجر به ایجاد احساس خستگی شدید و مزمنی خواهد شد که درمان نمی شود و همواره وجود دارد.

    از دست ندهید: چرا همیشه خسته ام؟ ۱۶ علت خستگی و کمبود انرژی و درمان آن

    اختلالات رفتاری؛ از نشانه های استرس

    از مهم ترین علائم استرس شدید می توان به نشانه های رفتاری اشاره کرد. اختلالات رفتاری ناشی از استرس در افراد مختلف، متفاوت خواهند بود. یکی از شایع ترین نشانه های استرس طبق پژوهش ها، جویدن ناخن است. نشانه های رفتاری ناشی از استرس، ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. رایج ترین علائم استرس در رفتار عبارتند از:

    • جویدن ناخن
    • دندان قروچه
    • کندن پوست
    • اختلال مو کنی
    • تنش عضلانی
    • ترمور (لرزش دست و پا)

    علام استرس بالا

    تضعیف سیستم ایمنی 

    دانشمندان بررسی های زیادی در مورد علائم استرس در سیستم ایمنی، انجام داده اند و به این نتیجه رسیده اند که استرس بر سیستم ایمنی تاثیر زیادی می گذارد. طبق پژوهش ها، نشانه های استرس در سیستم ایمنی باعث می شود سرعت حرکت بعضی از سلول های ایمنی مانند مونوسیت ها و لنفوسیت ها، کند شود. کند شدن حرکت سلول های ایمنی، بدن را نسبت به عفونت ها، ویروس ها و عوامل مضر دیگر، آسیب پذیر می کند. این مسائل باعث ایجاد علائمی می شود که ناشی از تضعیف سیستم ایمنی است. نشانه های استرس در سیستم ایمنی عبارتند از:

    • تب کردن
    • بیمار شدن بیش از حد
    • عفونت های مکرر
    • طولانی شدن دوره های بیماری
    • عفونت مزمن
    • اختلالات خود ایمنی مانند دیابت نوع ۱ یا ام اس

     آکنه و مشکلات پوستی؛ از علائم استرس

    طبق مطالعات، علائم استرس روی پوست قابل مشاهده است و می توان گفت استرس بر سلامت پوست تاثیر زیادی می گذارد. استرس تعادل هورمون های بدن و سیستم ایمنی را بر هم می زند که هر دوی این عوامل بر سلامت پوست تاثیرگذارند. از مهم ترین علائم استرس روی پوست، آکنه محسوب می شود. بر اساس بررسی های دانشمندان، علائم دیگر استرس روی پوست عبارتند از:

    • التهاب پوستی
    • اگزما (خارش و قرمزی پوست)
    • آسیب پذیری در برابر سرطان پوست
    • خارش پوست
    • پیری زودرس پوست
    • چرب شدن پوست

    ریزش مو؛ از نشانه های استرس

    ریزش مو معمولا از علائم استرس بیش از حد محسوب می شود، زیرا طبق مطالعات، معمولا پس از یک رویداد یا حادثه استرس زا، اتفاق می افتد. ترشح هورمون کورتیزول که هورمون استرس است، بر فولیکول های مو، تاثیر می گذارد و در نهایت منجر به ریزش مو خواهد شد. با این حال باید بدانید که همه افرادی که استرس را تجربه می کنند، دچار ریزش مو نخواهند شد، پس اگر ریزش مو دارید، با یک متخصص پوست و مو برای تعیین علت آن مشورت کنید.

    مشکلات گوارشی 

    طبق پژوهش ها، علائم گوارشی استرس نسبتا رایج هستند و در افراد زیادی مشاهده می شوند، خصوصا استرس مزمن بر تحرک سیستم گوارشی، عملکرد حرکتی روده، ترشحات گوارشی و به طور کلی سلامت سیستم گوارشی تاثیر می گذارد. علائم گوارشی استرس عبارتند از:

    • رفلاکس معده (برگشت اسید معده)
    • احساس نفخ
    • یبوست
    • ترشح زیاد اسید معده
    • کاهش یا افزایش اشتها
    • حالت تهوع
    • سوزش معده
    • سندروم روده تحریک پذیر (IBS)

    معده درد؛ از علائم استرس

    یکی از آزاردهنده ترین علائم استرس ناگهانی، درد و سوزش معده است. معده درد ناشی از علائم استرس معمولا به دلیل کند شدن فرآیند گوارش و هضم نادرست مواد غذایی اتفاق می افتد. برای کاهش مشکلات معده مرتبط با استرس، می توان از تکنیک های آرام سازی بدن مانند تنفس عمیق، مایندفولنس و … استفاده کرد. اگر معده درد ناشی از علائم استرس ناگهانی، با گذر زمان و تکنیک های آرام سازی بهبود پیدا نکرد، باید حتما با یک متخصص مشورت کرد.

    علائم روان تنی استرس

    منظور از علائم روان تنی استرس (سایکوسوماتیک) این است که استرس موجب درد یا مشکلات فیزیکی می شود. علائم روان تنی استرس ممکن است در بخش های مختلفی از بدن دیده شوند و برای هر فرد نوع یا شدت متفاوت داشته باشند. رایج ترین علائم روان تنی استرس عبارتند از:

    • سردرد
    • درد و گرفتگی عضلانی
    • درد در ناحیه لگن
    • زخم معده
    • میگرن و سردرد های شدید
    • درد در ناحیه پا

    علائم سایکوسوماتیک استرس معمولا مزمن هستند و با روش های معمولی بهبود پیدا نمی کنند، با این حال، هنگام استرس و اضطراب تشدید می شوند. طبق پژوهش های اخیر، یکی از بهترین درمان ها برای علائم روان تنی استرس، موسیقی درمانی است.

    علائم فیزیکی استرس

    اختلال در تمرکز؛ از علائم استرس

    بررسی های اخیر دانشمندان نشان می دهد که استرس می تواند منجر به ضعف در تمرکز شود و بازه توجه را کاهش دهد. طبق پژوهش ها، یکی از مهم ترین علائم استرس مزمن یا شدید، اختلال در تمرکز است که فعالیت های ذهنی دیگر را نیز، تحت تاثیر قرار می دهد. تاثیرات استرس بر تمرکز عبارتند از:

    • کند شدن یا کاهش سرعت در فعالیت های ذهنی
    • فراموش کردن فعالیت های برنامه ریزی شده
    • خطای بیشتر هنگام انجام فعالیت های ذهنی
    • حواس پرتی
    • کاهش توجه هنگام انجام فعالیت های مهم

    تاری دید و مشکل در بینایی

    استرس می تواند بینایی و سلامت چشم را تحت تاثیر قرار دهد. از علائم استرس ناگهانی در بینایی می توان به تاری دید، خستگی چشم، دو بینی و … اشاره کرد. استرس منجر به ترشح هورمون کورتیزول می شود که این هورمون به چشم ها فشار زیادی وارد می کند و منجر به افزایش فشار داخل چشم شده و سلامت چشم را به خطر می اندازد. از علائم استرس مزمن بر چشم ها نیز می توان خشکی چشم را نام برد.

    علائم استرس مزمن

    استرس مزمن یک احساس استرس و اضطراب طولانی مدت است که یک دوره طولانی، مثلا ماه ها یا حتی سال ها، ادامه پیدا می کند. این استرس با استرس شدید و ناگهانی تفاوت دارد، زیرا علائم استرس ناگهانی و شدید، پاسخی کوتاه مدت به یک رویداد خاص هستند. علت های استرس مزمن، عمدتا شامل فقر، روابط ناسالم، مشاغل استرس زا و تجربیات آسیب زای گذشته است. طبق پژوهش ها، در افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند، تعادل ترشح هورمون کورتیزول بر هم می خورد و این منجر به علائم زیادی خواهد شد. علائم استرس مزمن عبارتند از:

    • درد و گرفتگی عضلانی
    • بی خوابی
    • احساس خستگی
    • انزوای اجتماعی (اجتناب از فعالیت های اجتماعی)
    • تغییر اشتها
    • سندروم خستگی مزمن
    • سردرد
    • تحریک پذیری
    • فراموش کاری

    بیشتر بخوانید: چگونه استرس را از بین ببریم؟ راهکارهای کنترل استرس

    علت استرس چیست؟

    علل استرس را می توان به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم کرد، یعنی منشا آن گاهی عوامل درونی و گاهی عوامل بیرونی است. طبق پژوهش ها، برخی از افراد نسبت به استرس و اضطراب، به دلایل ژنتیکی آسیب پذیری بیشتری دارند. یعنی وجود اختلالات اضطرابی در اعضای خانواده، می تواند یکی از دلایل و علل آسیب پذیری نسبت به استرس باشد. با این حال وجود زمینه ژنتیکی لزوما به این معنا نیست که حتما استرس و اضطراب بروز می کند، بلکه می توان پیشگیری کرد. رایج ترین علت های استرس عبارتند از:

    • ازدواج و طلاق
    • آغاز یک شغل جدید
    • فوت همسر یا یکی از عزیزان
    • اخراج شدن از کار
    • بچه دار شدن
    • مسائل مالی
    • مهاجرت
    • بیماری های مزمن یا جدی
    • اختلاف های خانوادگی
    • بازنشستگی

    گاهی اوقات منبع استرس درونی است و گرچه عوامل بیرونی و اتفاقات مختلف، علائم استرس را تشدید می کنند، اما لزوما علت ایجاد استرس نیستند. علت های درونی استرس شامل نشخوار فکری، اختلال اضطراب فراگیر، ترس و نگرانی های غیرواقعی و … است. اگر تصور می کنید به دلایل بیرونی یا درونی دچار استرس و اضطراب هستید، بهتر است برای مدیریت علائم استرس عصبی و درمان آن به روانشناس خوب مراجعه کنید.

    بیشتر بخوانید: استرس شغلی؛ نشانه ها، عوارض، انواع و مدیریت استرس کاری

    عوارض استرس

    استرس بر بدن و رفتارهای فرد، تاثیرات مخرب می گذارد و منجر به تداخل در امور روزمره و سبک زندگی خواهد شد. علائم استرس بیش از حد می تواند در درازمدت مشکلات و عوارض زیادی مانند بیماری های مزمن، حمله قلبی، بیمار شدن مکرر به دلیل تضعیف سیستم ایمنی، اختلالات شخصیت، ناباروری در مردان و … شود. استرس تقریبا بر همه اعضای بدن تاثیر می گذارد و در صورتی که درمان نشود، با ریسک و خطرات زیادی برای فرد، همراه است.

    هنگام تجربه استرس و اضطراب شدید، یکی از راه های مقابله ناسالم، مصرف الکل است که منجر به ایجاد یک چرخه معیوب از استرس و مصرف الکل برای کاهش استرس می شود که نتیجه آن نهایتا اعتیاد به الکل یا الکلیسم است. یکی دیگر از عوارض استرس اعتیاد به مواد مخدر یا اختلال سوء مصرف مواد است. اعتیاد به مواد مخدر یکی از مکانیسم های ناسالم مقابله با استرس و اضطراب است. طبق پژوهش ها، یکی از علائم استرس بیش از حد، سوء مصرف مواد مخدر در طول زندگی است، یعنی افرادی که استرس شدید را تجربه کردند در بازه های مختلف زندگی، اعتیاد به مواد مخدر داشتند و نسبت به مواد مخدر آسیب پذیر تر بودند. با این حال، طبق مطالعات اخیر، یکی از بهترین راه های مقابله با میل به مصرف مواد مخدر هنگام استرس، مایندفولنس یا تمرین های توجه آگاهی است.

    علائم جسمی استرس

     درمان استرس

    یکی از رایج ترین و بهترین درمان های استرس و اضطراب، درمان شناختی رفتاری (CBT) محسوب می شود که نوعی روان درمانی است. از درمان های رایج دیگر برای اختلالات اضطرابی، می توان به دارو درمانی اشاره کرد. داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) مانند سیتالوپرام، داپوکستین، اس سیتالوپرام و … برای درمان استرس و اضطراب، تحت نظر پزشک تجویز و مصرف می شوند. به برخی راهکارها برای مقابله و درمان استرس نیز اشاره می کنیم که می توانند مفید باشند. راهکارهای درمانی استرس عبارتند از:

    1. تعادل درست بین شغل و زندگی فردی را حفظ کنید، یعنی ساعاتی را برای انجام فعالیت های فردی در نظر بگیرید و در آن ساعت ها به هبچ عنوان کار نکنید.
    2. ورزش منظم داشته باشید، ورزش منظم می تواند استرس و اضطراب را کاهش دهد، بی خوابی را درمان کند و به تنظیم هورمون ها کمک کند.
    3. از اطرافیان بخواهید شما را حمایت کنند، هنگام تجربه استرس با اطرافیان صحبت کنید و از آن ها بخواهید شما را حمایت کنند.
    4. خواب خود را منظم کنید، برای تنطیم هورمون ها و مدیریت علائم استرس، ساعت خواب و بیداری خود را تنظیم و منظم کنید.
    5. مدیریت زمان داشته باشید، یعنی کارهایی که می خواهید در طول روز انجام دهید را بنویسید و به ترتیب اولویت به آن ها بپردازید تا از استرس ناشی از انجام نشدن کارها در امان بمانید.
    6. سرگرمی های مثبت برای خود ایجاد کنید، فعالیت ها و سرگرمی هایی داشته باشید که بتوانید هنگام تجربه استرس و اضطراب، به آن ها پناه ببرید. فعالیت های سالم شامل، باغبانی، نقاشی، نواختن موسیقی و … می باشد.

    از دست ندهید: برای کاهش استرس چه بخوریم؟ ۲۰ خوراکی ضد استرس

    میزان طبیعی استرس چقدر است؟

    شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که از کجا بفهمم اختلال اضطرابی دارم یا استرسی که دارم، یک واکنش طبیعی است؟ استرس و اضطراب در برخی موقعیت ها و در نتیجه برخی حوادث، پاسخ طبیعی بدن و ذهن محسوب می شود. با این حال، با توجه به شدت علائم و مدت زمان آن ها می توان تشخیص داد که آیا استرس طبیعی است یا نشانه یک اختلال است. روش های تشخیص استرس از اختلالات اضطرابی را بررسی می کنیم:

    1. استرس طبیعی به دلیل یک محرک بیرونی مانند مهلت تحویل پروژه در کار، اختلاف خانوادگی و … به وجود می آید و پس از رفع علت نیز از بین می رود، اما در اختلالات اضطرابی شخص در غیاب عوامل بیرونی نیز، استرس دارد.
    2. علائم استرس طبیعی معمولا کوتاه مدت هستند، اما علائم اختلالات اضطرابی تقریبا همیشه وجود دارند.
    3. استرس طبیعی با روش ها و تکنیک های آرام سازی بدن مانند تنفس عمیق و … بهبود پیدا می کند، اما درمان اختلال اضطرابی به روش های جدی تری نیاز دارد.
    4. علائم اختلالات اضطرابی از نظر شدت، به طور قابل ملاحظه ای، شدید تر از علائم استرس طبیعی هستند.

    مطالعه بیشتر: عوارض استرس در زنان چیست؟ درمان استرس در زنان

    سوالات متداول

    در این بخش به سوالات رایج شما در مورد علائم و نشانه های استرس، پاسخ می دهیم.

    آیا استرس باعث حالت تهوع میشود؟

    بله، استرس می تواند باعث حالت تهوع شود، در واقع حالت تهوع یکی از اصلی ترین علائم استرس بیش از حد محسوب می شود. زمانی که فرد تحت استرس است، بدن مقدار زیادی هورمون ترشح می کند که این هورمون ها بر سیستم گوارشی تاثیر می گذارند و منجر به بروز علائمی مانند حالت تهوع خواهند شد.

    آیا استرس باعث اسهال می شود؟

    بله، استرس می تواند باعث ایجاد اسهال شود، زیرا هنگام تجربه استرس و اضطراب، تعادل هورمونی بدن از بین می رود. همچنین هورمون های ترشح شده در نتیجه استرس می توانند در فرآیند گوارش مداخله کنند و به این صورت موجب اسهال و علائم گوارشی شوند.

    آیا استرس باعث سرگیجه می شود؟

    استرس به صورت مستقیم نمی تواند باعث سرگیجه شود، اما بی نظمی ترشح هورمون ها به دلیل استرس، ممکن است موجب سرگیجه شود. سرگیجه ناشی از استرس، با احساس عدم تعادل و چرخیدن محیط اطراف همراه است.

    آیا استرس باعث تکرر ادرار می شود؟

    بله، استرس می تواند باعث تکرر ادرار شود. تکرر ادرار یکی از رایج ترین علائم استرس است که در نتیجه فعالیت بیشتر برخی از اعضای بدن، انقباض عضلات مثانه، افزایش متابولیسم بدن و … هنگام تجربه استرس و اضطراب، اتفاق می افتد.


    منابع: clevelandclinic, webmd, NHS, helpguide, healthdirect, healthline

    پزشک خوب، سامانه رزرو “آنلاین” روانشناس و روانپزشک و سایر حوزه های پزشکی و سلامت، به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در محدوده زندگی خود در سراسر کشور، انتخاب نموده و وقت خود را بصورت آنلاین رزرو کنید.

    چقدر از این مقاله راضی بودید؟

    سایتی برای کسب در آمد...
    ما را در سایت سایتی برای کسب در آمد دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : دانلودی nanaz بازدید : 27 تاريخ : چهارشنبه 9 اسفند 1402 ساعت: 14:39